Karikim...

Karikim...

Karikim

00:00

Si të luani sudoku?

Udhëzime

  1. Zgjidhni nivelin e vështirësisë së Sudoku që dëshironi në menunë e rënies së pjesës së sipërme.Ju keni 7 nivele për të zgjedhur nga shumë e lehtë në shumë e vështirë, përfshirë Sudokus Magic.
  2. Mbushni kutitë.Ju mund ta bëni atë duke klikuar në kuti direkt ose duke zgjedhur kutinë që dëshironi dhe duke klikuar në tastierën numerike në të djathtë.
  3. Kur të mbaroni të mbushni të gjitha, nëse keni bërë mirë, një mesazh do të tregohet duke ju uruar.Nëse keni dyshime nëse e keni mbushur mirë Sudoku ndërsa jeni duke e bërë atë, mund të përdorni funksionin autokheous që do t'ju njoftojë për gabimet e mundshme që bëni.

Nëse në një moment dëshironi të kontrolloni numrat tuaj, mund ta bëni atë duke shtypur butonin e kontrollit.Ju gjithashtu mund të tregoni zgjidhjen Sudoku ose të filloni përsëri.Fat!

Çfarë është Sudoku?

Histori

Sudoku, i njohur gjithashtu si Südoku, Su-Doku ose Doku i tij, është Hobi (Fjalëkryq / Puzzle) Moda Japoneze e llojit logjik.Historia e Sudoku është mjaft e fundit, megjithëse në shekullin XIX disa gazeta franceze tashmë propozuan hobi të numrave të ngjashëm, nuk ishte deri në vitet 70 kur Sudoku u zhvillua që ne e njohim sot në Japoni.Që nga viti 2005 (kur filloi printsudoku.com) kjo lojë logjike filloi të jetë popullarisht e popullarizuar.Fjala sudoku në japonisht do të thotë (sü = numër, doku = vetëm).

Rregullat e sudoku dhe vështirësia e tij

Rregullat janë të thjeshta, përbëhet nga një rrjet qelizor 9x9, i ndarë në 9 kuadrate 3x3, të cilat duhet të plotësohen në mënyrë që të gjitha rreshtat, kolonat dhe kuadratet (grupet e qelizave 3x3) të kenë numrat nga 1 në 9 pa asnjë përsëritje.Natyrisht që fillon nga një bord i filluar me disa pozicione të njohura.Në përgjithësi, sa më pak numra fillestar kanë një Sudoku më të komplikuar edhe nëse nuk jeni mashtruar.Vështirësia nuk përcaktohet vetëm nga kjo ndryshore.Në printsudoku.com ne gjithmonë përpiqemi që sudokus që gjenerojmë janë më të dashurit dhe me një vështirësi të përshtatur në mënyrë të përkryer.

Sudokus në mënyrë që ata të jenë të saktë duhet të kenë një zgjidhje unike.

Kuriozitete

Në vitin 2012, u vërtetua në mënyrë matematike se një Sudoku i vlefshëm duhet të fillojë të paktën 17 numra për të pasur një zgjidhje unike.Ky zbulim hapi një fushë studimi në të cilën është eksploruar shuma totale e sudokusit të mundshëm, vlerësohet në 6,670,903,752,021,072,936,960.Shkencëtarët gjithashtu kanë qenë të interesuar për metodat optimale të zgjidhjes, duke theksuar algoritmet që mund t'i zgjidhin shpejt këto enigma.

Rekordi botëror për zgjidhjen më të shpejtë të një Sudoku, sipas Librit Guinness të Rekordeve, është në duart e Thomas Snyder, i cili përfundoi një enigmë në 1 minutë dhe 23.93 sekonda.Kampionatet Botërore Sudoku tërheqin konkurrentë në të gjithë globin, duke dëshmuar popullaritetin dhe sfidën mendore që ofron loja.

Krijimi i Sudokus nuk është i kufizuar në modele numerike;Ekzistojnë variante që përfshijnë ngjyra, simbole dhe madje edhe imazhe, të cilat demonstrojnë shkathtësinë dhe përshtatshmërinë e lojës në kultura dhe shije të ndryshme.Disa studime sugjerojnë që zgjidhja e Sudokus mund të kontribuojë rregullisht në përmirësimin e kujtesës dhe shkathtësisë mendore, duke mbështetur mirëmbajtjen e një mendje akute në të gjitha moshat.

Megjithë thjeshtësinë e tij të dukshme, Sudoku nënkupton komplekse matematikore që i janë nënshtruar hulumtimeve të shumta akademike.Variantet e Sudoku, të tilla si Sudoku-X, Hyper Sudoku dhe Mini Sudoku, ndër të tjera, ruajnë interesin e entuziastëve duke ofruar sfida të reja dhe duke pasuruar përvojën e zgjidhjes.

Përfitime

Sudokus jo vetëm që shërben si një hobi, por gjithashtu inkurajon zhvillimin e aftësive kryesore në fusha të tilla si logjika dhe vendimmarrja.Kur përballet me sfidat që paraqet çdo enigmë, lojtari praktikon dhe përmirëson aftësinë e tij për të analizuar dhe zgjidhur probleme komplekse, aftësi të transferueshme në shumë fusha të tjera të jetës dhe të mësuarit.

Në fushën arsimore, Sudokus është përdorur si një mjet për të mësuar parimet e programimit, pasi ato kërkojnë algoritme dhe struktura të të dhënave për zgjidhje të automatizuar.Ky aspekt e bën Sudokus veçanërisht të dobishëm për studentët e kompjuterave, të cilët mund të praktikojnë koncepte programimi ndërsa kërkojnë zgjidhje efikase për këto enigma.

Për më tepër, zgjidhja e Sudokus mund të ketë përfitime terapeutike, të tilla si ulja e stresit dhe përmirësimi i përqendrimit.Nevoja për t'u përqëndruar në lojë i ndihmon njerëzit të largojnë vëmendjen e tyre nga shqetësimet e përditshme, duke ofruar një moment qetësie dhe relaksimi.Kjo praktikë e rregullt mund të kontribuojë në shëndet më të mirë mendor, duke demonstruar se Sudokus janë më shumë sesa një argëtim i thjeshtë.

Dhe Magic Sudoku?

Magic Sudoku është një variant i Sudoku tradicional.Karakterizohet duke shtuar kufizimet e mëposhtme në Sudoku origjinal:

Ky sudoku është më i komplikuar, por edhe shumë më sfidues dhe argëtues, a guxoni?

☕ Buy me a coffee
Sudokus falas për të luajtur në internet, shtypur dhe shkarkuar.
Afër © 2005-2024 www.PrintSudoku.com
Celldo qelizë në një sudoku është një enigmë miniaturë, duke shpresuar se do të zgjidhet.